Tennisveld uit gravel

Belgische tennisclubs kiezen nog steeds resoluut voor gravel. Dat komt omdat gravel een trager speeloppervlak is dan beton, hars of gras. Vaak worden professionele tennisspelers « gravelspecialisten » genoemd omdat ze op een gravelondergrond hun beste spel spelen. De traditionele gravel is een speciale mengeling van gemalen baksteen en leem. Het resultaat ? Een zacht drainerende ondergrond met een goede waterdoorlaatbaarheid.

Een jaarlijks onderhoud van uw gravelterrein is essentieel. Elke lente moet het veld grondig worden nagekeken door een specialist. We controleren dan de belijning alvorens de banen worden opgefreesd en heraangelegd. Daarnaast is een goede beregening met snelle sproeiers absoluut noodzakelijk om een harde en stoffige ondergrond te vermijden.

Zo ontwierp Scheerlinck Sport enkele tennisvelden voor TC Racso en TC. Zomergem. Voor TC. Uccle Sport ontwikkelden én renoveerden we vier gravelbanen en namen we de aanleg van vier Courtsol Comfort indoorterreinen voor onze rekening.

Ontdek onze andere ondergronden: Kunstgravel  Kunstgras  Rubber  Hardcourt