Tennisveld uit rubber

Wanneer we spreken over een ‘rubber veld’, dan gaat het vaak om een basislaag met een toplaag bestaande uit rubber. Voor de basislaag wordt poreuze asfalt of beton gebruikt. De toplaag bevat een rubberlaag van 12 mm, aangebracht met een elektronische finisher.

Bekijk onze verschillende soorten rubber door op de tabs hieronder te klikken.  

Polyflex

Polyflex is een soort harcourt waarbij twee lagen rubber worden aangebracht op het asfalt. Het resultaat? Een openstructuurlaag in een rode of groene kleur. Dit sportveld is soepel en poreus, wat zorgt voor een extra comfortabel speelgevoel. Zowel voor de Broqueville in Overijse als voor de Montpellier in Ukkel ontwikkelde Scheerlinck Sport een polyflex ondergrond.

Polyflex EL

Polyflex EL bestaat uit een absorptielaag van 8 à 10 mm in SBR-granulaten, waarna twee lagen in EPDM-korrels worden aangebracht. Dankzij de extra absorptielaag is dit systeem soepeler en ook iets trager om op te spelen. Tennisclubs C. Beringen en Hallaert in Laarne genieten met volle teugen van hun tennisbanen uit Polyflex EL.

Polyflex Plus

Polyflex Plus is een ter plaatse gegoten ondergrond die bestaat uit volgekleurde waterdoorlatende EPDM-korrels. Net als bij Polyflex EL bedraagt de dikte van deze kunstoflaag ongeveer 8 à 10 mm. De ondergrond heeft een effen uitzicht en is beschikbaar in een groene of rode kleur. Scheerlinck Sport creëerde een tennisveld uit Polyflex Plus voor de Chinese ambassade in Woluwe en voor tennisclub C. Odrimont in Lasne.

Ontdek onze andere ondergronden: Gravel  Kunstgras  Kunstgravel  Hardcourt