De aanleg van een hockeyveld

Hockey en kunstgras zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De populariteit van de hockeysport bereikte de voorbije jaren een nieuw hoogtepunt, niet in het minst dankzij de prachtige prestaties van onze nationale hockeyteams.

De kunstgrassystemen worden onderverdeeld in 3 verschillende categorieën:

  • Waterveld
  • Half-zandgevuld
  • Zandgevuld

Samen met onze partner Lano Sports werken we voor elk type gebruiker een aangepast kunstgrassysteem uit. Zo legden we o.a. bij RHC Herakles een prachtig blauw hockeyveld aan, volgens topspelers van de club evenwaardig aan het veld waarop de Olympische hockeywedstrijden werden gespeeld. In Antwerpen namen we bij het Centre of Excellence (een toplocatie voor het Vlaamse hockey) de aanleg van twee nieuwe trainingsvelden voor o.a. de nationale ploegen ter harte.

Wat u moet onthouden:

  • Uniek veld afgestemd op uw club
  • Van budgetvriendelijk tot internationaal topveld


Ontdek onze ondergronden voor hockeyvelden door op de tabs hieronder te klikken. 

Waterveld

Een zogenaamd waterveld is gemaakt van korte polyethyleen vezels. Daarbij is het belangrijk dat er eerst een laag water wordt aangebracht op het terrein. De grootste voordelen van een waterveld zijn de snelheid en consistente rollen van de bal. Brandwonden door vallen of glijden zijn op deze ondergrond ook verleden tijd.

Half zandgevuld

Half zandgevulde terreinen hebben veel gemeen met zandgevulde terreinen.

Hier wordt er echter een kleiner laagje zand ingevuld. Ook het type kunstgrasvezel is eens anders, zo wordt het laagje zand voldoende afgedekt. Sporters lopen op die manier minder kans op schaafwonden of andere blessures, aangezien ze niet in aanraking komen met de ruwe zandkorrels. Bovendien zorgt een half zandgevuld veld voor dé perfecte balrol! Waar wacht u nog op?

Zandgevuld

Zandgevulde terreinen zijn één van de meest budgetvriendelijke opties. Deze sportvelden zijn 100% polypropyleen en ingevuld met zand. De grasvezels blijven mooi rechtop staan door de zandinvulling. Dat zorgt voor een slijtvast veld en een grote stabiliteit om op te spelen. Het egale terrein garandeert daarnaast ook een gelijkmatige balrol. Zogenaamde zandgevulde terreinen zijn multifunctioneel en kunnen op een recreatieve manier gebruikt worden in elke gemeente of door elke club.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Klik op de foto’s hieronder.