Onderhoud van uw sportveld

Om optimaal te blijven genieten van uw nieuw terrein is regelmatig en professioneel onderhoud een absolute must. Reken daarom op onze gespecialiseerde teams die uw veld één of meerdere keren per jaar een grondige onderhoudsbeurt geven. Na elk onderhoud ontvangt u een handig overzichtsrapport. Scheerlinck Sport biedt verschillende onderhoudsformules aan, perfect afgestemd op uw behoefte en veld. Zo is uw veld op elk moment klaar voor een nieuwe topprestatie!

Wat moet u onthouden?

  • Onderhoud van gravel / gemalen baksteen
  • Onderhoud van kunstgravel
  • Onderhoud van kunstgras
  • Onderhoud van hardcourt, asfalt en rubber


Hoe moet u uw sportveld onderhouden? Klik op de tabs hieronder voor meer info.

Gravel

Voor het onderhoud van uw gravelbaan kunt u altijd rekenen op de vakkennis van Scheerlinck Sport. Wij evalueren de conditie van uw veld om vervolgens een oplossing op maat voor te stellen. Een voorjaarsonderhoud is ook aan te raden om uw veld in uitstekende staat te houden. Daarbij verluchten we het veld en ruimen we alles op. We nivelleren ook het veld ook opnieuw door nieuwe gravel aan te brengen. Tenslotte walsen we het veld aan en plaatsen we de correcte belijning terug.

Om een kwaliteitsvol sportveld in elke weersomstandigheid en voor een lange tijd te garanderen, is het vooral belangrijk om alles schoon te houden. Investeer daarom in een goed beregeningssysteem om uw toplaag vochtig te houden. Omdat een gravelbaan altijd vochtig moet zijn, is het ook de ideale groeiplaats voor mos en algen. Houd uw baan dus altijd vrij van organisch bladafval.

Meer weten over het onderhoud van gravel?

Kunstgravel

Scheerlinck Sport volgt de opkomst en ontwikkelingen van kunstgravel op de voet, waardoor we kunnen instaan voor een perfect onderhoud van deze nieuwe soort ondergrond. Neem contact met ons op om het onderhoud van uw baan te bespreken.

Meer weten over het onderhoud van kunstgravel?

Kunstgras

Kunstgras heeft een degelijk onderhoud nodig. Afhankelijk van de ligging en de intensiviteit van het gebruik, moet het sportveld wekelijks of zelfs dagelijks gecontroleerd worden. Daarbij ligt de focus vooral op het schoonhouden van de toplaag door organisch bladafval en ander vuil weg te halen. De gebruiker en/of beheerder moet ook frequent de laagdikte evalueren en het instrooimateriaal aanvullen.

Kleine oneffenheden op het veld kunnen snel glad gemaakt worden met borstels. Wij adviseren om daarbij een sleepbezem te gebruiken. Het is belangrijk om enkel te borstelen bij droog weer.

U kunt ook rekenen op Scheerlinck Sport voor een specialistisch onderhoud van uw terrein. Wij komen langs en inspecteren de conditie van uw veld. Daarna overleggen we de verschillende mogelijkheden met u en leggen we de maatregelen vast. Meestal is het onderhoud van kunstgras gericht op het losmaken en reinigen van de instrooilaag.

Meer weten over het onderhoud van kunstgras?

Hardcourt

Niets zo belangrijk als het onderhoud van hardcourt banen om de levensduur te verlengen. Ook de mate van waterdoorlatendheid is een essentieel element waaraan veel aandacht moet geschonken worden bij het onderhoud van dit type baan.

Zorg ervoor in de eerste plaats voor dat de toplaag altijd vrij is van organisch bladafval. Zo wordt mos- en algengroei tegengegaan.  Scheerlinck Sport reinigt uw veld ook met een soort hogedruk waterpomp die speciaal ontworpen is voor het schoonspuiten van poreuze oppervlakken.

Meer weten over het onderhoud van hardcourt?

Rubber

Regelmatig onderhoud is essentieel voor een lange levensduur van uw baan. Zelfs sportvelden met een toplaag uit rubber moeten af en toe een grondige reiniging ondergaan. Ook hiervoor kunt u rekenen op de jarenlange ervaring en deskundigheid van Scheerlinck Sport.

Net als bij andere sportvelden is uw baan vrijhouden van organisch bladafval het beste dat u als gebruiker of beheerder kunt doen. Zo voorkomt u mos- en algengroei. Scheerlinck Sport reinigt uw veld met een hogedruk waterpomp die speciaal ontworpen is voor het schoonspuiten van poreuze oppervlakken.

Meer weten over het onderhoud van rubber?